Kunszentmiklós                                                                           Befektetés a jövőbe 

Üdvözöljük Kunszentmiklós Város Önkormányzat DAOP-5.1.2/A-09-2f-2013-0002 azonosító számú "A főtér rehabilitációja Kunszentmiklóson" elnevezésű projektjének weboldalán.

 

Az Új Széchenyi Terv jóvoltából megvalósulót beruházással Kunszentmiklósnak a Járási székhely szerepéhez méltó belvárosa lett. A projekt összes elszámolható költség 607 139 268 forint, az Európai Regionális Fejlesztési alap és Magyarország Kunszentmiklós Város Önkormányzata részére nyújtott támogatást.

A beruházás során teljesen megváltozott a város főterének képe. A villamos hálózat vezetékei eltűntek, a betonoszlopok és az azokon elhelyezett, a közvilágítást biztosító nátrium lámpák helyett, az új környezetbe illő kandeláberek és modern LED fényforrások kerültek. A szabályosan kialakított parkolók száma a duplájára növekedett. A Városháza és a Művelődési ház kívül és belül egyaránt teljesen megújult, korszerű fűtési rendszer került kiépítésre, valamint a városháza pincéje is egy hatalmas közösségi térré alakult. A Református templom körüli tér és a Gimnázium előtti terület is újjá alakult. a Damjanich úton a városháza és a templom között megvalósult a már régóta tervezett és a gyalogos forgalom biztonsága szempontjából kiemelkedően fontos gyalogátkelő hely. Feltárásra került a templom előtti egykori ártézi kút forrása, ennek keretében helyreállították az egykori kútfejet is.

A kunszentmiklósi lakosság és az önkormányzat nagy pályázati közös sikere, ez a győzelem tette lehetővé, hogy a környék legszebb Főtere valósulhatott meg Kunszentmiklóson, lendületet adva ezzel a kunszentmiklósi közösségi életnek, a kereskedelemnek és a vendéglátásnak.

A Kálvin téren egy pihenésre alkalmas, vízi játékkal, fákkal, növénycsoportokkal, gazdagon beépített díszburkolatos közösségi tér jött létre, a gyermekeknek játékokkal és számos parkolóval.

A jelenlegi projekt fő célkitűzése az volt, hogy egy sokoldalú - azaz turisztikai, kereskedelmi és egyházi igényeket is kielégítő - főtér épülhessen.